Blog

Miért érdemes magyar webáruházból online rendelni?

2024.01.18 10:10

Az interneten történő vásárlás egyre népszerűbbé válik, és szinte mindent meg lehet találni a világhálón. Azonban sokan nem gondolnak bele abba, hogy a külföldi webshopokkal járó veszélyek és problémák sokkal nagyobbak lehetnek, mint amilyenekkel a hazai üzleteknél találkozhatunk. Éppen ezért érdemes inkább magyar webáruházakból rendelni.

 

A legnagyobb probléma a külföldi vásárlással az visszaküldés lehetőségének hiánya, vagy a folyamat bonyolultsága.
Ha valamiért nem tetszik vagy nem megfelelő a termék, akkor nem csak a visszaküldés bonyolult, hanem gyakran rengeteg költséggel jár. Előfordulhat, hogy a visszaküldés költsége többe kerül, mint maga a termék, ami elég bosszantó lehet. Ráadásul nehéz megértetni magad más nyelven, legyen az kínai vagy angol. Az átlag felhasználónak lehetnek nehézségei a kulturális és nyelvi különbségek miatt, amikor visszahívást vagy visszaküldést szeretne intézni.

Ezen kívül sok külföldi webshopnak nincs hivatalos telefonszáma, és sokszor még egy címet sem találhatunk a weboldalukon. Ez rendkívül zavaró tud lenni, különösen, ha problémáink adódnak a rendeléssel vagy a szállítással kapcsolatban. Magyar webáruházak esetén pedig természetesen ott a lehetőség, hogy telefonon is felvegyük a kapcsolatot velük és személyesen is megkeressük őket.

Ezen kívül, a külföldről származó webshopok közkedvelt vonzereje az alacsony árak, azonban van egy hátulütője is. Az olcsó árak miatt kérdéses lehet a termék minősége, és sok esetben sajnos találkozhatunk rossz vagy hibás áruval. Ez pedig egész egyszerűen kiábrándító tud lenni és pénzbe kerülhet.

Végül, de nem utolsósorban, fontos megjegyezni, hogy ha mindannyian külföldről, például Kínából rendelünk, akkor a magyar kereskedelem tönkremehet. Ez azt jelenti, hogy a magyar munkahelyek nagy része elveszhet, és a hazai gazdaság is súlyosan megsínyleheti ezt a folyamatot. Ezért lenne fontosabb, ha támogatnánk a hazai vállalkozásokat, és inkább a magyar webáruházakból rendelnénk.

Összefoglalva, a magyar webáruházakból való rendelés számos előnnyel jár a külföldi vásárlással szemben. Nem csak a könnyebb visszaküldés és a jobb kommunikáció jelentkezik itt, de támogathatjuk is a hazai gazdaságot és munkahelyeket. Tehát, legközelebb, amikor online vásárolnál, érdemes elgondolkodni azon, hogy inkább magyar webáruházakból rendelj, és segíts kímélni a magyar gazdaságot.