Blog

Az ásvány ékszerek gyógyító hatásáról

lovebest
2023.03.12 12:16

ACHÁT

Az achát ásványok hatása nagyon sok problémára adhat megoldást. Az achátok jótékonyan hatnak az agyműködésedre, keringési rendszeredre. Emésztési problémákra és a nyirokrendszer működésének erősítésére, a szem és bőr betegségeinek elkerülésére vagy gyógyítására is megfelelő.

Az achátok lelkünkre is nyugtatólag hatnak, önbizalmunk megerősítésében segít, bátrabbak leszünk, elkerülnek a negatív energiák. Megtisztítja auránkat, gondolatainkat, elménket, lelkivilágunk egyensúlyának megteremtéséhez hozzásegít.

 Tovább...

ÓNIX

Immunerősítő képessége közismert az Ónix ásványnak. Amellett, hogy megvéd az általános  fertőzésektől, csillapítja a fájdalmat, a gyulladásokat, akár egy foggyulladásról, akár csontokat érintő problémáról van szó. Az agyunk tevékenységét is serkenti, segít a logikus gondolkodásban, valamint fülzúgásra, egyensúlyzavarokra és látásgyengeség esetén is segítséget nyújthat az ónix ásvány.

A negatív energiák is elkerülnek az ónix ásványkő hatására, erősíti az önképet, így céljaink eléréséhez is segítséget nyújt. Hatásos nagyobb stressz, depresszió esetén is, csillapítja félelmeinket, fokozza az életerőt és kitartást, súlyozza a jin-és jang energiákat.

 

HEMATIT

A hematit ásvány általános fájdalomcsillapító hatása közismert. Hát-, váll-, derékfájdalmak enyhíthetők hematittal, vértisztító és méregtelenítő hatása miatt a sebek, vérömlenyek gyógyulását is gyorsítja. Javítja a memóriát és koncentrációt, és vashiány, vérszegénység és érelmeszesedés esetén is hatásos. Lábdagadás, visszér, aranyér problémára megoldás lehet.

 

Hematit segítségével erősítheted akaraterődet, legyőzheted szenvedélybetegségeidet, például fogyókúrához vagy más káros szenvedélyed leküzdéséhez ad biológiai és lelki segítséget a hematit ásvány.

 

HEGYIKRISTÁLY

A 12 Mesterkristály egyike a hegyikristály. Nem csupán külseje, csillogó és varázslatos kristályos csillogása teszi ellenállhatatlanná a hegyikristályból készült ékszereket, hanem a hegyikristály testünkre és lelkünkre pozitívan ható fizikai és lelki gyógyhatása is közismert.

A hegyikristály az egyik legerősebb gyógyító ásvány, ami a többi ásvány hatását is felerősíti.

Megerősíti a tested funkcióit, ellenállóképességedet megnöveli. Emellett a hegyikristály fájdalom- és lázcsillapító, serkentő hatású. Rossz alvásra, pszichoszomatikus betegségekre, depresszióra is jó választás, emellett erősíti és szabályozza az immunrendszeredet, emésztőrendszeredet, anyagcserét, nyirokkeringést, hormonrendszert, látást, szívritmust, veseműködést, pajzsmirigy működést. Emellett bőrpanaszokra (pattanás, kiütés, ekcéma, allergia és sebgyógyulás), valamint ízületi fájdalomra és gyulladások gyógyítására is segítségedre lehet a hegyikristály.

Lelkünkre is pozitívan hat a Hegyikristály, mivel nyugtató hatású, így elkerül a depresszió, és könnyebben kezeled a stresszt, valamint testi-lelki-szellemi kimerültség ellen ideális. Auratisztító, kiegyensúlyozottá tesz és véd a negatív energiáktól.

A hegyikristály törékeny, ezért nagyobb ütődéstől óvni szükséges.

 

JADE

A Jade ásványi kő idális választás kimerültség, fáradtság, levertség és stressz esetén, mert segíti az idegek helyreállítását. Jótékony hatása ismert a veseműködésre, méregtelenít és gyorsítja a sebgyógyulást is. A termékenység ásványaként emlegetik, emellett a sav-lúg arányt is pozitívan súlyozza. Mivel anyagcserédre is pozitív hatással van, így elhízás ellen vagy fogyókúrádban is segítségedre lesz.

Mentálisan is pozitív hatásáról ismert a Jade ásvány, kreativitásodat, önmegvalósításodat, döntéshozatalaidat támogatja. Általános energiaforrás, inspirál. A béke és nyugalom szimbóluma a Jade, vonzza a szerencsét, elűzi a rossz gondolataidat és önállóságodat támogatja. Vonzza a barátokat, szerelmet.

 

HOWLIT

A Howlit ásványkő nagyon sok egészségügyi probléma megoldása lehet. Bélproblémák ellen kiváló, méregtelenítő, elősegíti a fogyást, javítja az emésztést. A csontozatra, fogakra, szövetekre is jótékony hatása van a howlitnak.

A Howlit ásvány türelemre tanít, kevésbé leszel stresszes és dühös, nyugodtabban kezeled a problémákat. Alvászavarok enyhítésére is hatásos.

LÁVAKŐ

A lávakő méregtelenítőként helyreállítja a vérkeringést, segíti az idegsejtek megújulását, erősíti a kötőszövetet, ezáltal fiatalon tart. Erősen energetizál, idegrendszerünkre is jótékonyan hat, feltölt energiával.

ANGYAL AURA ÉS MÁS AURA KVARCOK

Az egyik mestergyógyító ásvány az angyal aura. A depresszió, feszültség, stressz csökkentésére az egyik legerősebb kvarc az angyal aura és más aura kvarcok. Segíti, megerősíti immunrendszerünket, hozzásegít a nyugodt alváshoz.

Feltölt energiával, megtisztítja az aurát, gyógyítja, nyugtatja lelkünket, harmonizál.

TIGRISSZEM

Ismert fájdalomcsillapító ásvány a tigrisszem. Emellett jótékonyan hat a légzőrendszerre, a tüdő betegségeire, ízületekre, csontokra, csonttörésre is. Koncentrációdra, idegi betetségre, agyi funkcióra és a szemmel kapcsolatos betegségekre nyújthat segítséget a tigrisszem ásvány.

Döntéshozatalaidban, a stressz kezelésében és leküzdésében, a problémák megoldásában és céljaid megvalósításában is segítségedre lehet a tigrisszem ásványkő, megteremti belső harmóniádat és békédet.

NAPKŐ

A Napkő ásvány az öngyógyításban játszik nagy szerepet. Felerősíti öngyógyító képességedet, csillapítja a fájdalmat, csökkenti a gyulladásokat, erősíti a porcokat, így reuma ellen is jó hatású. Idegeidet is rendben tartja, elnyomja a depressziót.

A hosszú élet és boldogság ásványaként tartják számon a Napkő ásványt, a harmónia ásványa. Az Istenek köveként szerencsét is hoz a mondák szerint. Gondoskodik megfelelő energiaellátásodról, életerővel tölt fel, elűzi a depressziót és félelmet és stimulálja a vegetatív idegrendszert.

TENYÉSZTETT KAGYLÓGYÖNGY

A kagyló lelki egyensúlyunk megtartásához segít hozzá, erősen oldja a stresszt, erősíti az akaraterőt, lelkileg megerősít. Egészségügyben is pozitív hatásai vannak, a vese működésére, vérzési panaszokra és sebek gyógyulására is hatásos.

LAVRIKIT

A Lavrikit méregtelenítő hatása ismert, ezen kívül vérnyomáscsökkentő és idegnyugtató, stresszoldó hatása is van. Spirituálisan segít a kommunikációban, segít nyitni mások felé. Nyitottabbá és közvetlenebbé tesz, objektívebben láthatjuk a világot általa. Képesek leszünk pozitív változtatásokra életünkben.

BRONZIT

A bronzit ásvány feltölt pozitív energiákkal, hozzásegít a helyes döntések meghozatalához, erősíti az idegrendszert, csillapítja a fájdalmat, valamint görcsoldó hatású.

 

JÁSPIS

A jáspis erősen földelő hatású, a csakrákat összehangolja, a jin-jang energiákat harmonizálja. Erősíti akaraterőnket, segít a döntések meghozatalában.

Színek szerint a sárga és barna jáspisok a gyomor és bélrendszeri panaszokra, emésztési zavarokra, bőrbetegségre, vese támogatására, máj, epe és hólyag működésére, kötőszövetekre vannak pozitív hatással. Dühkitörések ellen, stresszhelyzetek helyes kezelésére, agresszió csillapítására is jó hatású.

A zöld jáspisok gyulladások, duzzanatok, daganatok ellen és az immunrendszer védelmében megfelelőek. Méregtelenítenek, emellett a szeretet energiájának áramlására is használhatjuk.

A vörös jáspisok akaraterőt, bátorságot, biztonságot adnak, segítenek a stressz és félelem oldásában és alvászavarok enyhítésében. A csontok, gerinc, ivarszervek és anyagcserénk stabilitásának fenntartásában vagy gyógyításában is hatásos.

 

Térképjáspis

A térképjáspis kiváló hatású a bőr, gyomor és emésztés, valamint az immunrendszer, szemek és kötőszövetek működésére. Méregtelenít, enyhíti a szénanátha és dohányzás okozta tüneteket. A leszokáshoz is hozzásegít, mert támogató energiát ad a káros szenvedélyek elhagyásához. Mivel a kötőszövetekben lerakódott energiákat tisztítja, így enyhítheti az allergia tüneteit is.

Lelkünkre is segítő hatású, erősíti biztonságérzetünket, életerőnket és kitartásunkat a stresszhelyzetekben, és segít a változások, újrakezdés feldolgozásában.

 

AVENTURIN

Az aventurin pozitivitást adó kvarc, a nyugalom ásványa, az aventurin ásvánnyal gondtalan lesz az élet, stresszmentesen telhetnek a napok.

Támogat álmaink és vágyaink megvalósításában, enyhíti a stresszt, idegességet, segít az ellazulásban. Nyitottabbá és toleránsabbá tesz a világra, elkergeti a negatív energiákat.

Az aventurin szervezetedre gyakorolt hatása pozitív. Ellátja a tüdődet és szívedet energiával, gyulladásos fájdalom esetén csökkenti a fájdalmat és a gyulladást is mérsékli. Mindenféle bőrbetegségre jó választás az aventurin, a fejünk bőrbetegségeitől kezdve a pikkelysömörig hatásos. Gyorsítja a sebgyógyulást, a kötőszövetekre jó hatással van, valamint a stroke és érelmeszesedés megelőzésében is hangsúlyos szerepe lehet. A kötőszövetekre gyakorolt pozitív hatása miatt fiatalít, elkerülhető a cellulitisz vagy javítható a már kialakult állapot. A húgyhólyag működését is pozitívan támogatja.

Segíti döntéseidet, lelki egyensúlyod megteremtését, mivel a jin-jang energiáid egyensúlyát is helyreállítja.

 

CITRIN

A citrin ásványkövet nem kell tisztítani. A citrin egy csodálatosan szép, áttetsző, élénk arany színű ragyogó ásvány, emellett energetizál, segíti az idegek, máj, hasnyálmirigy, gyomor, lép működését, ezért egészségünk fenntartásában nagy segítségünkre lesz.

Spirituálisan sok pozitív hatása ismert. Életkedvet, magabiztosságot ad, segít az önmegvalósításban, segít a változás útjára lépni, amennyiben életünkben változások előtt állunk. Depresszió és melankólia ellen hatásos, kevésbé leszünk befolyásolhatók általa. Könnyebben valósítjuk meg elképzeléseinket, jobban szeretjük majd az életet és jobban elfogadjuk azt, amink van. Az érzelmi traumát jobban tudjuk feldolgozni.

egyéniségünk kibontakoztatásában és felvállalásában, támogató energiát ad, hozzásegít önmegvalósításunkhoz, a változtatás és változatosság iránti igényünket, életkedvünket feléleszti, dinamizmust és magabiztosságot ad, az Élet szeretetére és a bőségtudat  fontosságára emlékeztet.

 

AMAZONIT

Az Amazonit ásvány félelem, depresszió, hangulatváltozások, idegesség, stressz és szorongás ellen az egyik leghatékonyabb ásvány.

Emellett fizikailag is támogatja a szervezetet, például segíti a memóriát, segíti a szülést, a memóriazavart és a fertőzéseket is enyhíti.

Az anyagcsere, torok, agy és idegi funkciók segítésére is kiváló ásvány az amazonit, valamint segíti az alvást, csillapítja az idegi eredetű tüneteket. Köhögésre, rekedtségre, ízületi problémákra is jó választás.

 

FÜSTKVARC

A füstkvarc az egyik legerősebb védő ásvány, kifejezetten stressz eredetű fájdalom csillapítására, görcsoldásra hatékony. Az aura teljes egészére hat, egyensúlyba hozza rezgésszintünket. Ajánlott depresszióra, stresszre, idegkimerültségre, fejfájásra, izomfeszülésre, savasodás és gombás fertőzések elkerülésére vagy enyhítésére.

Lelkünkre is pozitív hatású, a legjobb a figyelem összpontosítás javítására, meditációra, önbizalom erősítésére. Meditációkhoz is ajánlott, mert az ellazulást is támogatja.

 

KARNEOL

A karneol a párkapcsolat és szülés ásványa, de egészségügyi pozitív hatásai is ismertek.

Erősíti akaraterődet, bátorságodat, segítőkészségedet, enyhíti a félelmeidet és stresszt.

 

Anyagcserédre jótékony hatású, de kisebb vérzésekre is enyhítőleg hat, emellett a reumatikus panaszokat is enyhíti.

A szexcsakra ásványaként a Karneolt hólyagpanaszok, a vese és nemi szervek betegségei, húgyúti fertőzések, meddőség, alhasi panaszok, prosztata gondok, valamint menstruációs zavarok esetén is érdemes alkalmazni.

A karneol stabilizálja lelki harmóniádat az érzelmeid vezérléséhez, enyhíti az érzelmi veszteségektől való félelmeidet, stabilizálja érzelmi kötődéseidet és párkapcsolati és szexuális problémáidat, valamint kezeli az anyasággal kapcsolatos félelmeket, és általánosan jótékonyan hat érzelmi instabilitás esetén.

 

MOHAACHÁT

A mohaachát a föld ásványa, amely a kalcedonok családjába tartozik

Mélyzöld színével és sejtelmes mintázatával lenyűgözően szép ásvány. Emellett a föld energiái áradnak belőle, így nyugtatólag hat érzelmeidre, lelki egyensúlyodra és stabilizálja egészségedet is.

Egészségügyi szempontból az egyik legértékesebb ásványnak nevezhető a mohaachát, ennél fogva az egyik legdrágább ásvány. Szilíciumot tartalmaz, így a kalcium-anyagcserédet stimulálja, ezzel erősíti a bőrödet, hajadat, a körmöket, kötőszövetet, ennek köszönhetően lassítja a bőr öregedését és fokozza az erek rugalmasságát, ezért  a fiatalság ásványaként is tekinthetünk rá. Támogatja a lép, tüdő, immunrendszer, anyagcsere működését, gyorsítja a sebgyógyulást, influenzára, frontérzékenységre, légúti betegségekre, lázcsillapításra is ideális.

A mohaachát felszabadít, lelkileg támogató energiát ad, enyhíti a félelmeidet, frusztrációidat, a stresszt és depressziót, segít szembenézni félelmeiddel, hogy elérd a lelki békédet. Segít az újrakezdésben is.

 

SZODALIT

A szodalit ásvány a légúti problémák leküzdéséhez az egyik legerősebb ásvány. Erősíti önkifejezési készségedet, bátorságodat, erőt ad a lelki problémák oldásához, valamit segít az önbizalomhiány leküzdésében. Légúti betegségek esetén felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, így megfázáskor, influenzás időszakban a leghatékonyabb védelmező ásvány.

AMETISZT

Az ametiszt a 12 mesterkristály egyik ásványa, már az ókorban is kedvelték.

A belső békénk, harmóniánk, tudatosságunk és éberségünk megőrzésében, megóvásában játszik hangsúlyos szerepet az Ametiszt. Vágyat ébreszt arra, hogy még tisztességesebben éljünk. Segít a stressz és gyász elfogadásában, feldolgozásában, a józan ítélőképesség és gondolkodás megtalálásában.

Fizikai egészségünk rendbentartására is hasznos ásvány az Ametiszt. A bőrünkkel kapcsolatos problémákra, fájdalmakra, feszültségre, a tüdőbetegségek tüneteinek enyhítésére hatásos, emellett segíti az alvást. Mindenfajta bőrsérülés, ekcémás panaszok, korpás fejbőr, égési sebek, kiütés és egyéb duzzanat tünetét enyhíti az ametiszt fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása.

Koncentrálás hiánya és szétszórt elme, káros szenvedélyek, álmatlanság, stressz, agresszió esetén is érdemes az ametiszt ásványt segítségül használni.

Figyelmeztetés: Az ametiszt erős, tűző napon elveszíti lila színét! Paranoia és skizofrénia esetén használata nem javasolt!